BACK TO SCHOOL - Okul Stili & Moda

Back to School

Okula dönüş anlamına gelen ‘back to school’ terimi, normalde yaz tatili sonrası, okulların açıldığı eylül ayında kullanılırdı. Şimdilerde ise küresel pandemi sürecindeyiz. Bu süreçte bir yaz tatilinden çok daha uzun süre okuldan uzak kaldığımızı göz önünde bulundurursak, bu terim çok daha fazla anlam bulacaktır.

Evet. Tüm dünyayı kasıp kavuran korona virüs ile yıllarca mücadele edildi, tedbir amaçlı okullar, eğlence merkezleri hatta restoranlar kapatıldı, sokağa çıkma yasakları ilan edildi ve nihayet virüs için etkili aşılar geliştirildi.  Dünya genelinde uygulanan bu kısıtlamalar, aşılama sonrasında peyderpey hafifletildi. Bu gelişmeler sonrası eğitim hayatına evlerinden devam eden öğrenciler, nihayet okullarına ve sosyal yaşantılarına geri dönebildiler.

Tamam, döndüler ama iki senedir evde pijama ile derse giren bu öğrenciler şimdi ‘’OKULA DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLDU!’’ demesinler mi? O halde sizler için inceleyip derlediğimiz 2021/22 okul stillerini buyurun birlikte inceleyelim.

Maskülen Stilin Anahtarı Oversize Blazer Ceket

Kim demiş yalnızca plaza kadınları blazer ceket giyer diye. 2021/22 trendleri blazer ceketi adeta joker parça olarak kullanıyor. Kalıpları genişleyen yeni nesil blazer ceketleri ister sweat-jogger üzerine, ister gömlek üzerine, isterseniz de atlet-kot üzerine giyebilirsiniz. Her biri farklı tarz ve konfora sahip olsa da üzerine giymiş olduğunuz oversize blazer ceketiniz sayesinde ortamın havalı ve maskülen kadını siz olacaksınız.

Maskülen tarz

Ay Ben Rahata Çok Alıştım

Bir de bu kısıtlamalı günlerde her işini pijamayla yapmaya alışanlar var tabii. Sosyal yaşantıya belirli kısıtlamalar gelince arkadaşlarla görüntülü konuşmalar sayesinde toplanılabiliyor, öğrenciler derslere çevrimiçi sistemlerden katılıyordu. Dışarıda halledilmesi gereken market alışverişi, köpek gezdirmek gibi faaliyetlerde de eşofmanlarla hatta pijamalarla bile çıkıldığı oluyordu. Böylece hayatımızın her anında giydiğimiz ve içerisinde çok rahat ettiğimiz eşofmanlarımız, sweatshirtlerimiz, taytlarımız bu süreçte birer alışkanlık ve hatta bağımlılık haline geldiler. Okul stiline de bu rahat alışkanlığını adapte etmek isteyenler için 2021/22 trendlerinde bolca sweatshirt, tayt ve jogger pantolonlar yer alıyor.

Rahata Giyisiler

Stilinin Baş Tacı Olan Şapkalar 

T-shirt ve kot da giyse, mini bir elbise de giyse yahut farklı parçaları bir arada da kombinlese stilini her zaman şapka ile tamamlayanlar unutulmadı. Bu sezon da yine farklı kumaş, renk ve tasarımdaki şapkalar, dikkatleri çeken aksesuarlar arasında.

Cap Şapka Modelleri  

Dökümlü Pantolona Hacimli Ayakkabılar

Hem rahat hem havalı! ‘Ugly Sneakers’ lar gün geçtikçe daha da güzelleşip normalleşiyor. Geniş taban modasına hemen hemen her ayakkabı markası adapte oldu. Trendler de ayakkabıların genişliği doğrultusunda kendini şekillendiriyor. 2021/22 yıllarında sıklıkla göreceğimiz trendlerden biri de bu büyük ayakkabıların üzerine dökülen bol ve uzun paçalı pantolonlar. Okul stiline de bir hayli uyacak olan bu trend sayesinde, size uzun gelen pantolonların paçasını kısaltmak için terziye vereceğiniz para ile şimdilerde kendinize bir kahve ısmarlayabilirsiniz.

       Dökümlü Pantolon ve Moda

BAG TO SCHOOL

Gelelim çanta dosyasına… Bu sezon devasa boyutlara ulaşan çantalar, okul stilinize trend bir görünüm katacak. Aynı zamanda bu fonksiyonel büyük çantalarda, okula götürmeniz gereken laptop, kitap gibi eşyalarınız için bolca yer olacak. UNOISE ailesi bu sezon da öğrencileri unutmadı ve tüm ihtiyaçlarına cevap vermek üzere birbirinden trend çantalar tasarladı. Hem defter kitabı, hem laptopunu taşıması gerekenlere UNOISE Sırt Çantası, ‘’bana sadece laptop yetiyor’’ diyenlere UNOISE Laptop Kılıfı, ‘‘kalem-boya derken ıvır zıvırım bitmiyor, bana geniş bir çanta lazım’’ diyenlere UNOISE Tote Bag, büyük çanta taşıyamayan ve zaten defteri kitabı da küçük olanlara ise UNOISE Bel Çantası bu ihtiyaçları karşılama noktasında iyi iş çıkarıyor.